Tibetanske Terrier er en super dejlig familiehund.

De tilpasser sig aktivitetsniveauet i den familie de bor hos.

Allergivenlig hund - Racen er en af de eneste hunde-racer, som folk der er allergiske over for dyr kan have uden at mærke noget til dem. Så selv om man er allergisk overfor dyr - så kan man sagtens have en tibbe uden at mærke problemer med det.

Lidt om hvalpenes forældre

Hvalpenes forældre er begge nogle sunde, kærlige og dejlige hunde. Begge hunde er selvfølgelig øjenundersøgt uden anmærkninger og er røntgenundersøgt med HD status A og begge er DNA genetisk clear for NCL og LL via forældre.
Begge er lamleh tibber.
 
Min hund hedder Frida – selvom det navn hun har på stamtavlen er Lepedians Miracle Lamleh – Men for mig er hun Frida 😊.
Frida er født hos Annette Katrup i Hornbæk i Nordsjælland den 10. maj 2014 - præcis på samme tidspunkt som der var Europæisk Melodi Grand Prix i København - og navnet Miracle fra stamtavlen skyldes, at hun blev født under Rumæniens sang - der hed Miracle.
 
Hvalpenes far (Tango) - der på stamtavlen hedder Dawa's It Takes Two To Tango - er født hos Merethe Breilev i Hedehusene - blot 12 dage senere end Frida - nemlig den 22. maj 2014.
Tango bor i dag i Farum hos Marina Mulinacci. 
Han har ofte været på udstilling, og er både dansk, svensk og lettisk mester.
 
 
 

Hvalpenes opvækst her hos mig

Hvalpene bliver opfostret under det der kaldes stueopdræt - dvs. at de naturligvis bor her i huset og er i samme rum som mig / os. De har en stor hvalpegård her midt i stuen med skridsikkert underlag - og de er også ved at øve på at gå på det glatte trægulv. De vokser op i hjemlige omgivelser hvor de vil blive socialiseret efter bedste evne og præsenteret for hverdagens lyde (og så mange andre lyde som muligt), andre dyr, fremmede mennesker og børn i forskellige aldre og mange andre ting.
De kommer naturligvis også til at være i haven sammen med os og prøver at køre i bil og kommer med på småture med oplevelser.
 
Jeg har fundet en helt masse små lydklip som jeg har afspillet for dem og stadig afspiller - lyde med alle mulige mærkelige lyde - tordenvejr, fyrværkeri, skud, glas der splintrer og meget mere - og de har hørt alt muligt andet - musik, lyde fra almindelige husholdningsmaskiner, værktøj osv. - Så de er vænnet til alle mulige sjove lyde - og tager det helt stille og roligt når der er lyde. Aya og Camino lytter - og kigger ofte lige nysgerrigt op når der kommer nye lyde - mens Bianco og Puntino som regel bare sover videre eller fortsætter med hvad de er igang med.
 
Jeg har nusset dem meget - også på poterne, ved øjnene, ørerne, munden osv - så de vænner sig til, at man godt må røre dem - det gør det nemmere når kløerne skal klippes, håret omkring øjne osv skal klippes - at de er vant til at man rører dem der.
 
De første 3 uger var det kun folk som Frida kender godt, der var på besøg - men siden har mange været og kigge på dem og røre ved hvalpene - folk i alle aldrer - så hvalpene vænner sig til at være trygge ved alle forskellige typer af mennesker. De har også mødt en anden hund - og møder flere hunde og andre dyr i den tid de er her.
 
Jeg får selvfølgelig taget en masse billeder og videoer af hvalpene – og får nogen af dem lagt ind her på hjemmeside, så I også kan følge med i hvordan de udvikler sig 😊
 
Vi vil naturligvis få lavet de små øvelser med hvalpene, som er gode til at udvikle deres motorik osv. – Samt sørge for at nusse og pleje dem så godt som muligt.
 
Jeg er selv folkeskolelærer – og har opsparet nogle feriefridage til når hvalpene kommer. Og når jeg er på arbejde vil mine forældre være her hos dem og sørger for at de har det godt. Så hvalpene er heldige :-)
 
Alle 4 hvalpe er super søde og dejlige - og virker harmoniske og rolige og vil gerne klappes, aes og nusses med.
 
Hvis du er interesseret i at købe en hvalp - så bare kontakt mig - send en mail her på siden - send en mail til mgpbrian@yahoo.com  eller ring eller send sms på 28 68 46 42
 
I er selvfølgelig meget velkomne til at komme og se på hvalpene :-) 
Hvalpene er klar til at flytte til nye dejlige hjem / familier onsdag den 11. oktober.
 
 

Hvad følger der med - når du køber hvalp hos mig

Når de flytter har de bl.a. med sig:
 
·       DKK stambog
·       Sundhedstjek med ormekur, vaccination, og er chipmærket.
·       Hvalpe halsbånd og snor
·       Foder til de første dage
·       Et lille tæppe eller lignende, der lugter af mor og søskende – Lugte der kan give hvalpen lidt ekstra tryghed i den første tid.
·       Hvalpemappe
 
Derudover vil I selvfølgelig altid være velkomne til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål om noget.
 
 

Hvordan kan I kontakte mig hvis I er interesseret i at købe en hvalp.

I kan kontakte mig via mail på 
mgpbrian@yahoo.com  - Bemærk at det slutter på .com - nogle skriver .dk, men så kommer den ikke frem.
I kan også sende en mail til mig direkte på kontakt siden (her skal I angive jeres mail-adresse - tjek lige inden I sender, om I har skrevet helt korrekt email-adresse - for ellers kan jeg ikke svare tilbage hvis der er en fejl i mailadressen I skriver) - Skriv også gerne telefonnummer på.
 
I kan også ringe på 28 68 46 42 eller sende en sms dertil.
 
Tager jeg ikke telefonen - så prøv lige igen lidt senere - Telefonforbindelsen her i lille Tinnet hvor jeg bor – i naturskønne omgivelser meget tæt på Gudenåens og Skjernåens udspring – kan nogle gange være halvdårlig - så nogle gange er der ikke forbindelse - men det er der så sikkert en halv time senere - så bare prøv igen - eller send en sms om at I har ringet ang. hvalp. - Så ringer jeg tilbage, når der igen er forbindelse.
  
Bedste hilsener fra Frida, hvalpene og Brian
 
Brian Berg Wallström
Nykirkevej 8
Tinnet
7173 Vonge
 
tlf. 28 68 46 42
 
mail:  mgpbrian@yahoo.com